Baza ProSport Arena
Start pentru Academia ProSport in Cupa Romaniei

Start pentru Academia ProSport in Cupa Romaniei

18 octombrie 2019 0 ARTICOLE, Cronici meciuri

Astazi au fost publicate pe siteul Federatiei Romane de Fotbal meciurile din prima runda a Cupei Romaniei dedicata echipelor U19 si U17. Academia Prosport (Academica Clinceni) incepe aceasta competitie din faza nationala atat la nivel U17 cat si la nivel U19.

Primul adversar pe care il vom intalni in competitie este Rapid Bucuresti. Meciurile vor avea loc pe terenul Coresi pe 23 Octombrie de la orele 12:00 (pentru echipele U19) si de la orele 14:00 (pentru echipele U17).

Regulamentul competitiei din acest an este usor diferit fata de editia precedenta. Echipele participante in Liga Elitelor U19 si U17 pornesc din faza saisprezecimilor in Cupa Romaniei. Astfel, in prima faza a Cupei Romaniei s-au calificat:

  • echipele clasate pe locul I la finalul turului (din seria noastra, Daco-Getica a terminat turul pe primul loc la diferenta de un punct);
  • diferenta pana la 16 echipe a fost completata de echipele clasate pe pozitia a doua in clasament în seriile a caror echipe insumeaza cel mai mare punctaj urmare a procedurii de Clasificare a Academiilor*.
*Nota: Pentru stabilirea punctajului seriilor urmare a procedurii de clasificare a academiilor
se va face suma punctajelor echipelor clasate pe locurile 1 – 6 la finalul primei parti a competitiei
Campionatul National U19 (tur-retur). In caz de egalitate al punctajelor seriilor, departajarea se va
face astfel:
– numarul mai mare de puncte obținute in jocurile directe disputate în prima parte a competitiei (tur-retur) cu echipa clasata pe locul 1 în seria respectiva;
– golaverajul general mai bun;
– numarul mai mare de goluri marcate;
Daca si dupa aplicarea acestor criterii egalitatea persista, se va lua in calcul clasamentul fair play, astfel: se acorda 1 punct pentru fiecare cartonas galben primit, 3 puncte pentru un cartonas rosu primit prin cumul de avertismente si 4 puncte pentru un cartonas rosu primit direct.
Echipa cu cele mai putine puncte va fi desemnata castigatoare. Cartonasele luate in calcul vor fi cele din etapa respectiva. In caz de egalitate si dupa acest criteriu echipele vor disputa un joc de baraj.
Sursa: https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2019/07/15.-Regulament-Cupa-Elitelor-U19-2019-20.pdf

O scurta prezentare a evolutiilor celor doua echipe in acest tur de campionat:

  • Academia ProSport (Academica Clinceni) U19 este pe pozitia secunda in clasament, la un punct distanta de liderul Daco Getica, avand cel mai bun atac, 43 de goluri marcate, si cea mai buna aparare, 15 goluri primite, din serie;
  • Rapid Bucuresti U19 este liderul seriei a 4-a din campionatul national U19, serie dominata autoritar de formatia giulesteana. In acest tur a reusit sa marcheze de 97 de ori si a primit doar 11 goluri in cele 14 partide disputate;
  • Academia ProSport U17 este pozitia secunda in clasament la finalul turului, la 3 puncte de liderul Daco Getica, avand 59 de goluri marcate si 15 primite, a doua echipa din punct de vedere al golaverajului din serie;
  • Rapid Bucuresti U17 este de asemenea pe locul al doilea in clasament, la egalitate cu liderul Petrolul Ploiesti, diferenta fiind facuta de golaverajul celor doua formatii, Rapid avand 72 de goluri marcate si 16 primite.

Se anunta doua meciuri extrem de interesante intre cele doua formatii si speram ca la final sa ii vedem calificati in saisprezecimi pe jucatorii nostri!

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *