Baza ProSport Arena
Lungul drum către performanță

Lungul drum către performanță

12 iunie 2021 0 ARTICOLE, Cronici meciuri , , ,

A trecut o săptămână de la succesul grupei 2005 în Liga Elitelor U16 iar gândurile ne zboară deja către noul sezon, când această grupă va face pasul către Liga Elitelor U17!

Succesul din acest sezon este rezultatul muncii jucătorilor, antrenorilor și a tuturor persoanelor din jurul lor!

 

Grupa 2005 a câștigat campionatele AMFB la categoria de vârstă 3 ani la rând, din sezonul 2016-2017 până în sezonul 2018-2019, iar în sezonul 2019-2020 a făcut pasul către Liga Elitelor U15, jucând simultan și în campionatul AMFB la categoria de vârstă 2004 (locul 3 în clasament înainte de întreruperea cauzată de pandemie).

În primul an de Liga Elitelor U15, am făcut parte din Seria a 5-a alături de FC Dinamo, Unirea Slobozia, Victoria Chirnogi, CS Ciorogârla și Dunărea Călărași.

Un sezon neobișnuit

Chiar înainte de reluarea sezonului, după pauza de iarnă, avea să înceapă starea de urgență în România iar toate competițiile erau anulate.

Au urmat două luni în care nu am coborât deloc nivelul pregătirii: jucătorii aveau program de antrenament individual, antrenamente online și chiar ședințe de vizionare online.

Cele două luni au trecut și a sosit momentul să revenim la antrenamente dar nu mai mult de 6 jucători la antrenamente și fără jocuri de echipă … era un început totuși.

Antrenamentele după starea de urgență: maxim 6 jucători la antrenament, termoscanare și dezinfectare înainte de a începe, distanțare, măști și fără joc în echipă.

Fotbalul nu putea sta în loc pentru prea mult timp și primeam în sfârșit și vești bune: reîncepeau competițiile de Elită U17 și U19, dar și Liga a 3-a unde am participat prin formația secundă a Academicii Clinceni.

Jucătorii grupei 2005 au avut astfel șansa de a juca în continuare la un nivel ridicat, chiar și în Liga a 3-a!

Start și în Liga Elitelor U16

Sfârșitul lunii Aprilie 2021 venea și cu vestea mult așteptată: reîncepe Liga Elitelor U16!

Într-un format diferit față de cel din sezoanele precedente, competiția era împărțită în 3 etape: grupe, sferturi și turneu final.

În faza grupelor am trecut de Concordia Chiajna (0-2) și Unirea Slobozia (0-2) în deplasare și FC Voluntari (1-0) și Viitorul Constanța (1-0) pe teren propriu.

În sferturi am învins, pe teren propriu, Universitatea Craiova cu scorul de 3 – 0 și ne-am calificat astfel la Turneul Final de Buzău!

Bucuria victoriei împotriva celor de la Viitorul

 

Andrei Fadei după golul marcat împotriva celor de la Universitatea Craiova

Stadion LPS Buzau Concas

Stadionul Concas din Buzău, locul de desfășurare al Turneului Final

 

Careul de ași al Turneului Final a fost alcătuit, pe lângă formația noastră, din echipele Petrolul Ploiești, Miercure Ciuc și LPS Banatul.

Partida din semifinale împotriva celor de la Petrolul Ploiești a fost câștigată cu 3-0 de formația noastră și eram gata să jucăm finala cu cei de la Miercurea Ciuc, finală în care am triumfat a doua zi cu scorul de 4 – 1!

Odată cu finala a venit și singurul gol primit în acest sezon de Liga Elitelor, sezon în care am punctat de 16 ori!

Campionii României U16

Alex Burcea cel mai bun jucator turneu U16

Alexandru Burcea premiat de Miodrag Belodedici și ales cel mai bun jucător al turneului final Elită U16

 

„A fost o experiență inedită din care toată lumea a avut ceva de câștigat, atât copiii cât și noi antrenorii. Este un trofeu meritat și muncit. Ne-am pregătit 1 an și jumătate având în cap ideea că trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere atunci când o să înceapă competiția.
Nu am plecat cu gândul de a câștiga competiția, ci am luat fiecare meci în parte, iar băieții s-au comportat exemplar în această perioadă, au respectat în fiecare meci indicațiile primite, au avut încredere unii în alții, s-au comportat ca o echipă adevărată atât în teren cât și în afara lui iar asta ne-a ajutat să câștigăm.” – Daniel Popa, antrenor Grupa 2005
Ma bucur ca dupa 4 ani de lucrat impreuna a venit si acest succes meritat, care a avut in spate multe ore de munca din partea multor oameni (antrenori, preparatori fizici, antrenor cu portarii, antrenor coordonator, cameraman, conducere).
Multumesc copiilor si tuturor celor care au fost alaturi de noi in aceasta competitie.”

Drumul către succes nu este niciodată ușor sau lipsit de provocări însă sentimentul că ai reușit este de neprețuit!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.